Väčšina z nás vie, že bábätká potrebujú oveľa viac spánku, ako potrebuje dospelý človek. Od toho najviac záleží či bude jeho deň veľmi dobrý, alebo veľmi zlý. Ale toto je rovnaké aj s väčšinou dospelých ľudí, no nie? Len si spomeňte, koľkí z nás majú často naozaj ťažké rána a veľa ráz sa stane, že keď sa zle vyspíme, tak máme pokazený celý deň. Tí najmenší to majú úplne rovnaké.

hroch

Ako im zabezpečíme kvalitný spánok?

Na túto otázku sa odpovedá naozaj ťažko. Každé bábätko je iné. To zistia všetci rodičia hneď, ako si ho donesú domov z pôrodnice. Česť výnimkám, ale vo väčšine prípadov knižky, ktoré ste prečítali počas tehotenstva o výchove, o tom, ako často by malo jesť, kedy by sa malo osamostatniť a kedy robiť to a ono, naozaj neplatia. Preto si všetci musíte nájsť vlastný systém, ktorý vám bude vyhovovať. Zo začiatku prespí naozaj väčšinu svojho dňa. Na to s odstupom času rodičia spomínajú naozaj radi, pretože potom príde obdobie, kedy budete o spánku len snívať. Samozrejme, s otvorenými očami.

medvěd

Vlastná izba, vlastný svet

Vyspíte sa až neskôr, kedy trochu podrastie a vy usúdite, že je načase, aby mal vlastnú izbu a vlastnú posteľ, v ktorej ude spávať. Najprv sa vám môže zdať, že v tej posteli vlastne ani nespáva, pretože v noci neustále poputuje ku vám. To je úplne normálne. Väčšina si to nechá vysvetliť argumentom, že postieľka bude smutná, keď v nej nebude. A v prípade, že to nepomáha, sú tu detské obliečky. Ideálne, keď sú s motívom jeho obľúbenej rozprávky. Vtedy môžete povedať, že jej princezná alebo jeho obľúbený hrdina či autíčko, je naozaj smutné, keď s ním nespinká. A uznajte sami, to už zvyčajne býva naozaj dobrý argument. Aj keď sa môže stať, že ich budete prať, dokým úplne nevyblednú. Nuž, ale čo by sme neurobili pre dobrý spánok, však? Zaslúžime si ho predsa všetci.