Senecké alebo tiež Slnečné jazerá sú príjemným miestom na oddych, aktívny aj pasívny. Ľudia sem chodia hlavne v lete, aby si užili čas pri vode a aspoň trochu kompenzovali absenciu mora na Slovensku. Aj keď tieto jazerá sú umelo vytvorené, nájdeme v nich bohatú škálu živočíchov. Je samozrejmé, že žiaden návštevník by Senecké jazerá nenavštevoval, ak by bol areál neudržiavaný, v okolí sa váľali odpadky alebo by plávali v samotnej vode. Predstavte si teraz situáciu, že odpadová voda z našich domácností by sa voľne vypúšťala do prírody. Aj spomínané Senecké jazerá by pravdepodobne vyzerali ako jedna veľká žumpa.

Odpad

Aj keď je našťastie každé mesto vybavené kanalizačným systémom a odpadová voda sa spracúva, neznamená to, že by sme sa nemali o naše odpady starať. Aj kanalizačné potrubia majú svoju životnosť a nie sú úplne odolné všetkému. Čo prevažne hrozí aj u nás doma, je blokáda potrubia. Častokrát si za to môžeme my sami, pretože do odpadu splachujeme takmer čokoľvek. Mastnota ani tuhé častice a predmety nášmu potrubiu vôbec nerobia dobre. Hrozí tu vznik blokád a hromadenia špiny, mastnoty, ale aj vodného kameňa. Toto všetko dohromady vytvára pevnú masu, ktorú len tak niečo neprebije. A to je problém. My predsa potrebujeme, aby sa odpad dostal od nás až do čističky odpadov. Ak sa tak nedeje, špinavá voda a splašky sa hromadia v našej domácnosti.

Kanal

Vaňa, drez a záchod neodtekajú, po byte sa šíri zápach. Nahromadená špina v potrubí sa začne rozkladať, z hygienického hľadiska to nie je nič moc. Netreba ale plakať nad rozliatym mliekom, ale chopiť sa iniciatívy a problém riešiť. Napríklad aj tak, že vytočíte číslo na najbližšiu krtkovaciu službu. Krtkovanie Senec AB-krtkovanie je v tomto prípade najlepšia voľba. Aj z toho dôvodu, že si dopravu neúčtujú, že nemajú žiadne skryté poplatky, ale aj preto, že vás rýchlo a efektívne zbavia vášho problému s upchatým potrubím.